Frans Stofregen en Rob Riksen staan aan de basis van Museale-techniek: samen hebben zij meer dan 40 jaar ervaring in het ontwikkelen, fabriceren en installeren van museumpresentaties. Ieder heeft hierbij zijn eigen specialisme:


Frans Stofregen werkt sinds 1982 bij het Gemeentemuseum Den Haag. Hier heeft hij een bijdrage geleverd aan het ontwikkelen en fabriceren van onder andere de Mondriaan-vitrinebakken, restauratie van Berlage-wandvitrines, objectstandaards en de opbouw van tentoonstellingen.

Daarnaast is Frans Stofregen de uitvinder en ontwikkelaar van het Steddie Schilderij-ophangsysteem. Frans wordt vaak door andere musea gevraagd om advies bij het herinrichten van musea en het realiseren van tentoonstellingen, waarbij veiligheid en techniek voorop staan.

Rob Riksen is vanaf 1991 werkzaam als vestigingsleider van het Nederlandse vitrinebouwbedrijf Glascom-vitrines. Als leidinggevende zorgt hij voor het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe technieken voor vitrines, klimaat-en verlichtingssystemen. Onder leiding van Rob Riksen zijn in de afgelopen jaren veel nieuwe systemen en oplossingen geïntroduceerd.